Abdüllatif Şener Kimdir?

Abdüllatif Şener Kimdir?

1954 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğan Abdüllatif Şener, Bedirhan ve Ahzerat Şener çiftinin oğludur. Sivas İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Akademik kariyerine, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulu'nda araştırma görevlisi olarak başladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi'nde Maliye Teorisi alanında doktora yaptı ve Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı olarak görev aldı. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı'nda gelirler kontrolörü olarak da görev yaptı.

Siyasi Kariyer

2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucuları arasında yer alan Şener, 2002 Türkiye genel seçimlerinde Sivas milletvekili olarak seçildi. 2002-2007 yılları arasında Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetlerinde devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. 2007 seçimlerinde aday olmayarak AK Parti'den istifa etti.

Yeni Parti ve Bağımsız Adaylık

25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi'ni kurarak siyasi kariyerine devam eden Şener, 2011 genel seçimleri öncesinde partisinin genel başkanlığından istifa edip Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos 2012 tarihinde kapandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dönemi

2018 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Konya milletvekili olarak seçilen Şener, siyasi kariyerine CHP'de devam etmekte. Fransızca bilen Şener, evli ve dört çocuk babasıdır.

Abdüllatif Şener, akademik başarıları ve siyasi kariyeriyle Türk siyasetinde önemli bir figür olarak yer alıyor.

Önceki Haber İsmail Haniye Kimdir?
Sonraki Haber Yılmaz Tunç Kimdir?
Benzer Haberler

Abdullah Çatlı Kimdir?

Yahya Sinvar Kimdir?

Yılmaz Tunç Kimdir?

İsmail Haniye Kimdir?