Barış Telli Kimdir?

Barış Telli Kimdir?

Barış Telli, Türkiye'nin en ilham verici sporcularından biri olarak tanınıyor. 1989 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelen Telli, hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları azim ve kararlılığıyla aşarak büyük başarılara imza attı. 1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda sağ bacağını kaybeden Barış Telli, bu trajediyi bir engel değil, bir motivasyon kaynağı olarak gördü.

Spor kariyerine, İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nda Nevzat Kankuş'un öğrencisi olduğu jimnastik takımında başladı. Ancak, futbola olan ilgisi giderek artmış ve 2005 yılında Karagücü Ampute Futbol Takımı ile tanışdı. Burada B. Murat Altıntaş'ın yönlendirmesiyle ampute futboluna adım attı. 2009 yılında, Ampute Futbol Süper Ligi'nde 49 golle rekor kırarak gol kralı unvanını elde etti.

Barış Telli'nin spor kariyerinde dönüm noktalarından biri, 2009 yılında tanıştığı spor adamı Hadi Neşet Türkmen'in desteğiyle 2012 yılında elde ettiği özel koşu protezi. Bu protezle, 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlama kategorilerinde üç altın madalya kazanmış ve milli atlet olarak ülkesini başarıyla temsil etti.

2014 yılında, sanatçı Hülya Avşar'ın desteğiyle aldığı yeni proteziyle yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanmış ve Türkiye rekoru kırdı. Aynı yıl, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü elde ederek uluslararası başarılarına devam etti.

2015 yılı, Barış Telli için önemli bir dönüm noktası; Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olma onuruna erişti. 2016 yılında tekerlekli sandalye tenisine başlamış ve çiftlerde Türkiye Şampiyonu oldu. 2017 yılında, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile Avrupa şampiyonluğunu kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Aynı maçın ardından verdiği klasikleşmiş poz, yılın fotoğrafı ödülünü kazandırdı.

Barış Telli'nin spor dünyasındaki etkisi, 2018 yılında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı Türkiye'nin Spor Tanıtım Elçisi olarak seçilmesiyle daha da genişledi. 2019 yılında UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020 yılında ise Össur Marka Elçisi olarak atandı. Barış Telli'nin hayatı, engelleri aşma ve başarılı olma konusunda eşsiz bir ilham kaynağı. Pozitif kişiliği ve mücadelesiyle, hem spor dünyasında hem de toplumsal bilinçlenmede önemli bir figür olmaya devam ediyor.

Önceki Haber Aşkım Burçe Tunay Kimdir?
Sonraki Haber Berkay Yuvakuran Kimdir?
Benzer Haberler

Toprak Razgatlıoğlu Kimdir?

Birsen Bekgöz Kimdir?

Berkay Yuvakuran Kimdir?

Lando Norris Kimdir?