Begüm Polat Kimdir?

Begüm Polat Kimdir?

Begüm Polat, 1995 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamladı. İlköğretim yıllarında solo dans gösterileri ile sahneye adım atan Polat, müzik öğretmeninin keşfiyle Ankara'daki ilköğretim okulları arasında düzenlenen bir ses yarışmasında "Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim" türküsündeki solo performansı ile birincilik elde etti. Ortaokul eğitimine devam ederken üç yıl boyunca Türk Sanat Müziği alanında okullar arası yarışmalarda çeşitli dereceler kazandı.

Sanat çalışmalarına paralel olarak 2003-2008 yılları arasında taekwondo eğitimi almaya başlayan Begüm Polat, siyah kuşağa kadar yükseldi. Lise eğitimini Ankara İnönü Anadolu Lisesi'nde sürdürdü ve bu süreçte liselerarası ses yarışmalarında okulunu temsil ederek birçok festival ve konserde yer aldı. 2011 yılında, TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu ve TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Müzik Gençlik Korosu sınavlarını derece ile kazanarak müzik eğitimine profesyonel bir boyut kazandırdı. Bu dönemde, TRT Ses Sanatçısı ve eğitmeni Feruzan Esmergül’den şan, yorum ve nota eğitimi aldı.

2012 yılında girdiği konservatuar sınavlarında büyük başarı gösteren Polat, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümünü ikincilikle, Bilkent Üniversitesi Opera Şan Bölümünü ise tam burslu olarak birincilikle kazandı. Aynı yıl, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında da başarı sağlayarak Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandı. Kariyerine müzik eğitimi ile devam etmek için radikal bir karar alarak üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi’nde, müzik eğitimini ise TRT bünyesinde sürdürmeyi tercih etti. 2016 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun oldu.

2013 yılında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosunun sınavını kazandı ve TRT'deki çalışmalarını 2014 yılına kadar Şef Şentürk Deveci ile sürdürdü. 2013-2015 yılları arasında, müzik çalışmalarını profesyonelleştirmek için TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosundan, TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosuna geçiş yaptı. Bu dönemde, TRT Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Şef Turhan Öge, Klasik Kemençe Sanatçısı Selçuk Siphaioglu ve Şan Eğitmeni Aziz Çağtay gibi değerli hocalardan dersler aldı.

Polat, müzik çalışmalarıyla eş zamanlı olarak çalışma hayatına da adım attı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı spikerlik ve sunuculuk eğitimi sayesinde çeşitli yerel ve ulusal radyo ve televizyon kuruluşlarında yapımcı, spiker ve sunucu olarak görev yaptı. 2015 yılında Kral TV sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri Gecesi'nde, sözü ve müziği kendisine ait olan "Susardın" adlı şarkısıyla sahne aldı ve bu performansıyla Türkiye Gençlik Performans Özel Ödülünü kazandı. Aynı yılın Eylül ayında ilk single çalışması olan "Susardın"ı yayınladı. Polat’ın, sözü ve müziği kendisine ait yüzün üzerinde eseri bulunmaktadır.

2016 yılında, oyunculuk alanında da yeteneğini göstermek için Sadri Alışık Kültür Merkezi Ankara Akademisi Sinema ve Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümünü tam burslu olarak kazandı ve 2018 yılında üstün başarı ile mezun oldu. Oyunculuk kariyerine televizyon projeleri ile adım atan Polat, ilk büyük başrol teklifini "Koyver Gitsin" adlı sinema filmi ile aldı ve bu filmde "Halime" karakterini canlandırdı. Film müziği olarak "Tombalacık Halimem" adlı anonim türküyü caz tarzında seslendiren Polat, bu performansıyla da dikkat çekti. Seslendirdiği bu eser, Avrupa Müzik etiketi ile satışa sunuldu ve film ekibi ile birlikte kliplendirildi. Begüm Polat, oyunculuk ve müzik alanındaki çalışmalarına başarıyla devam ediyor.

Önceki Haber Barış Kılıç Kimdir?
Sonraki Haber Belinay Sandıkçı Kimdir?
Benzer Haberler

Seyhan Soylu Kimdir?

Cenk Torun Kimdir?

Mete Gök Kimdir?

Buse Plan Kimdir?