Buket Aydın Kimdir?

Buket Aydın Kimdir?

Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da doğan ve Türk televizyonlarının tanınan haber sunucularından biri. Kariyerine güçlü bir akademik temel oluşturarak başlayan Aydın, İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Attila İlhan’ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaparak edebiyat alanındaki bilgisini derinleştirdi. Spikerlik kariyerine adım atmadan önce Kadıköy’de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim aldı ve buradan başarılı bir dereceyle mezun oldu.

Kariyerine özel bir radyoda haber spikerliği yaparak başlayan Buket Aydın, televizyon dünyasına Kanaltürk’te spor bülteni sunuculuğu ile adım attı. Daha sonra sabah haberleri ve hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı. 2009 yılında CNN Türk’e transfer olan Aydın, bir yıl sonra TRT Türk’te “Gümüş Hilal” adlı programın sunuculuğunu üstlendi. 2011 yılında NTV’ye transfer olan Aydın, burada Gece Bülteni Kuşağı ve Ana Haber Bülteni’nin sunuculuğunu yaptı.

2018 yılında Kanal D’ye geçen Buket Aydın, burada Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Aynı dönemde, CNN Türk’te “40” adlı programın sunuculuğunu da üstlendi. 2019 yılında Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aydın, 9 Mayıs 2020’de Demirören Medya Grubu’ndaki görevlerinden ayrıldığını duyurdu. 11 Ocak 2021'de Haber Global ile anlaşan Aydın, “Buket Aydın ile Koltuk” programının sunuculuğunu sürdürüyor. Ayrıca, Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerine de devam ediyor.

Kişisel Hayatı

2013 yılında iş adamı Erce Baykal ile evlenen Buket Aydın, 13 Mayıs 2020 tarihinde boşandı. 2023 yılında internet üzerinden yayın yapan güncel haber sitesi Haberet’in Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Aydın, haftada bir gün “Haftalık” isimli YouTube programında gündemi değerlendiriyor.

Başarıları ve Ödülleri

Buket Aydın, kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülmüştür. 2015’te Düzce Üniversitesi tarafından “En İyi Haber Spikeri” seçilen Aydın, Magazinci.com, Fashion TV ve Buhara Medya Ödülleri gibi pek çok platformdan da ödüller kazanmıştır. 2016’da “Yılın Kadın Haber Spikeri” ödülünü alan Aydın, 2017’de Turcomoney Onur Ödülü’nü almıştır. 2018 yılında ise 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Kadın Haber Sunucusu” seçildi.

2019’da Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından “Yılın En İyi Ana Haber Spikeri” ödülüne layık görülen Buket Aydın, kariyeri boyunca pek çok kez “Yılın Kadın Haber Spikeri” ve “En İyi Program Sunucusu” ödüllerini kazanmıştır. 2020 yılında ise 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde yine “En İyi Kadın Haber Sunucusu” ödülünü alarak başarısını pekiştirdi.

Buket Aydın, başarılı kariyeri ve aldığı sayısız ödülle, Türkiye’nin en çok tanınan ve takdir edilen haber sunucularından biri olarak yoluna devam ediyor.

Önceki Haber Şinasi Yüzbaşıoğlu Kimdir?
Sonraki Haber Buğra Kavuncu Kimdir?
Benzer Haberler

Umut Evirgen Kimdir?

Can Ataklı Kimdir?

Buğra Kavuncu Kimdir?