Burak Özçivit Kimdir?

Burak Özçivit Kimdir?

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuş ve Türk televizyonlarının en popüler isimlerinden biri haline geldi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü mezunu olan Özçivit, oyunculuk kariyerine modellik yaparak adım attı. 2003 yılında Best Model of Turkey yarışmasında "Gelecek Vaat Eden Model" seçilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Özçivit, 2005 yılında aynı yarışmada birincilik kazanarak Best Model of The World yarışmasına katılmış ve dünya çapında tanınmaya başladı.

Oyunculuk Kariyerinin Yükselişi

Modellik kariyerinin ardından oyunculuk yapmaya başlayan Burak Özçivit, 2006 yılında "Eksi 18" adlı diziyle ekran macerasına adım attı. Ardından "Zoraki Koca," "Baba Ocağı," ve "İhanet" gibi yapımlarda rol alan oyuncu, esas büyük çıkışını 2010 yılında yayınlanan "Küçük Sırlar" dizisiyle yaptı. Ancak Özçivit'in kariyerinde dönüm noktası, "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki Malkoçoğlu karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınması oldu.

2013 yılında başrolünü oynadığı "Çalıkuşu" dizisinde Fahriye Evcen ile birlikte kamera karşısına geçen Burak Özçivit, bu projede sergilediği başarılı performansla hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük beğeni topladı. Özçivit, 2015 yılında "Kara Sevda" dizisindeki Kemal karakteriyle geniş bir hayran kitlesi edinmiş ve bu dizideki performansıyla Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Telenovela dalında ödül kazandı.

Diriliş Osman ve Uluslararası Başarı

2019 yılında başrolünde yer aldığı "Kuruluş Osman" dizisi, Burak Özçivit’in kariyerinde bir başka zirve noktası oldu. Osman Bey karakteriyle tarihi bir figürü canlandıran Özçivit, dizinin büyük bir başarı elde etmesiyle adını dünya çapında duyurmuştur. Bu yapım, oyuncunun Ortadoğu, Avrupa ve Asya'da da büyük bir hayran kitlesi kazanmasını sağladı.

Özel Hayatı

2017 yılında, "Çalıkuşu" dizisindeki partneri Fahriye Evcen ile evlenen Burak Özçivit’in bu evlilikten iki oğlu bulunuyor. Çift, Türkiye'nin en gözde çiftlerinden biri olarak medya tarafından sıkça gündeme geliyor.

Ödülleri ve Diğer Projeler

Burak Özçivit, kariyeri boyunca pek çok ödül kazandı. Best Model of Turkey birinciliği, Altın Kelebek Ödülleri ve Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri gibi prestijli ödüllerle oyunculuk başarısını taçlandırdı. Kendi yapım şirketi BRK’s Production'ı kurarak yapımcılığa da adım atan Özçivit, sektördeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. Burak Özçivit, yeteneği, karizması ve disiplini ile Türk televizyonlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olmuş, kariyerine başarılarla dolu bir şekilde devam ediyor.

Önceki Haber Burak Deniz Kimdir?
Sonraki Haber Buse Plan Kimdir?
Benzer Haberler

Seyhan Soylu Kimdir?

Cenk Torun Kimdir?

Mete Gök Kimdir?

Buse Plan Kimdir?