Deniz Uğur Kimdir?

Deniz Uğur Kimdir?

Deniz Uğur Gülener (d. 17 Ekim 1973, Ankara), Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve senarist. Opera sanatçısı Mete Uğur ve balerin Suna Uğur’un tek çocuğu olan Deniz Uğur, köklü bir aileye mensup. Baba tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün sınıf arkadaşı Yümnü Uğur’un torunu olup, Osmanlı döneminde önemli mevkilerde bulunmuş kişilerle akrabalık bağı bulunuyor. Anne tarafından ise İsviçreli kökenlere sahip, sanatla iç içe bir Avrupalı aileye mensup.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nü bitirdikten sonra Tiyatro Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. Profesyonel tiyatro kariyerine Kenter Tiyatrosu’nda “Görünmeyen Dostlar” oyununda Şükran Güngör ve Kadriye Kenter’le başlamış, ardından birçok başarılı projede yer aldı. 1997 yılında "Bir Erkeğin Anatomisi" filmiyle 9. Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak dikkat çekti.

Deniz Uğur, hem tiyatro hem de sinema kariyerinde başarılı projelere imza attı. Uzun süre sinema ve tiyatroya ara verdikten sonra, 2014 yılında Engin Alkan’la “Huysuz” müzikalinde sahneye dönmüş ve büyük beğeni topladı. 2015 yılında Oktay Kaynarca ile “Guguk Kuşu” oyununda sahne almış ve ustalar tarafından ayakta alkışlandı. Aynı zamanda köşe yazarlığı, şarkı sözü, roman ve senaryo yazarlığı yaparak çok yönlü sanat hayatını sürdürüyor.

Deniz Uğur’un filmografi listesi de oldukça geniş. Son dönemde “Prens” (2024), “Cenazemize Hoş Geldiniz” (2023) ve “Demir Kadın: Neslican” (2023) gibi projelerde yer aldı. Ayrıca “Bir Peri Masalı”, “Börü 2039” ve “Zalim İstanbul” gibi dizilerdeki başarılı performanslarıyla da adından söz ettirdi. Seslendirme sanatçısı olarak da önemli yapımlarda yer almış, özellikle "Kung Fu Panda" filminde Angelina Jolie’nin canlandırdığı “Tigress” karakterini seslendirdi.

Sanat kariyeri boyunca ödüller kazanan Deniz Uğur, hem sahnede hem de ekranda kendine önemli bir yer edinmiş, çok yönlü yetenekleriyle Türk sanat dünyasında saygın bir isim haline geldi.

Önceki Haber Devrim Özkan Kimdir?
Sonraki Haber Didem Arslan Kimdir?
Benzer Haberler

Ece Ronay Kimdir?

Doğu Demirkol Kimdir?

Dilan Çıtak Kimdir?

Didem Arslan Kimdir?