Erden Timur Kimdir?

Erden Timur Kimdir?

Erden Timur, 16 Kasım 1981'de Mersin'de doğdu. 2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun oldu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden hukuk diplomasını aldı. Eğitimine London School of Economics'te ekonomi yüksek lisansı yaparak devam etmek istedi, ancak babasının sağlık sorunları nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye döndüğünde, aile şirketlerine ait yarım kalmış bir projeyi tamamlayarak inşaat sektörüne adım attı.

İş Hayatı ve Nef

2010 yılında Timur, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kurdu. İstanbul, Bodrum ve Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmeye başladı. Projelerinde, patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı. Forbes'un 2020 verilerine göre, $400 milyon servetiyle Türkiye'nin en zengin 100. insanı oldu.

Toplumsal Katkılar ve Nef Vakfı

Erden Timur, Nef'in gerçek sahibinin toplum olduğunu vurgulamak adına, şirketin dağıtılabilir kârının en az %51'ini toplumsal fayda sağlayacak işlerde kullanma prensibini benimsedi. Bu doğrultuda 2015 yılında Nef Vakfı'nı kurdu ve her yıl şirketin dağıtılabilir kârının en az %51'i Nef Vakfı'na aktarıldı. Miras bırakmanın hayat görüşlerine ters olduğunu belirten Erden Timur, eşiyle birlikte aldıkları karar doğrultusunda tüm mal varlıklarının, çocuklarına hayat boyu bakması koşuluyla Nef Vakfı'na bağışlanmasını vasiyet etti.

Galatasaray Spor Kulübü ile İlişkisi

Erden Timur'un sahibi olduğu Nef, 2016-17, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Galatasaray futbol takımının Süper Lig maçlarında forma göğüs sponsoru oldu. 2021-22 sezonu öncesinde ise Nef, Galatasaray basketbol takımının isim sponsoru olarak 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında Galatasaray Nef adıyla mücadele etmesini sağladı. Aynı zamanda, Nef, Galatasaray futbol takımının maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin isim sponsoru oldu ve stadyum 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında Nef Stadyumu olarak anıldı. Şirket aracılığıyla yaptığı sponsorlukların yanı sıra, Erden Timur, Emre Akbaba ve Radamel Falcao transferlerinde kulübe maddi destek sağladı.

Yöneticilik Kariyeri

Erden Timur'un Galatasaray'daki yöneticilik kariyeri, 2021 yılında yeni kurulan Galatasaray Basketbol A.Ş.'nin başına geçmesiyle birlikte başladı. 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak göreve başladı. 4 Haziran 2024 tarihinde, bu görevden istifa ettiğini açıkladı.

Özel Hayatı

Üniversiteden sınıf arkadaşı Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babası.

Önceki Haber İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir?
Sonraki Haber Faruk Koca Kimdir?
Benzer Haberler

Umut Evirgen Kimdir?

Can Ataklı Kimdir?

Buğra Kavuncu Kimdir?

Buket Aydın Kimdir?