Fulya Öztürk Kimdir?

Fulya Öztürk Kimdir?

Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde doğdu. Beş çocuklu bir ailenin kızı olan Öztürk, lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü’ne girdi ve üniversiteye başladığı yıl Doğan TV’nin "Staj On Air" programına katılarak Star TV’de stajyer olarak televizyonculuk kariyerine adım attı.

Profesyonel iş hayatına 2008 yılında CNN Türk Programlar Departmanı’nda başladı. Burada, Elif Ilgaz Aydınlar’la "Yaşama Sevinci" ve Cem Seymen’le "İş Seyahati" programlarının yapımcılığını üstlendi. 2010 yılında CNN Türk Haber Merkezi’ne geçiş yaparak üç yıl boyunca kurgu editörlüğü yaptı ve birçok belgesel ile haberin kurgusunu hazırladı.

2013 yılında saha muhabirliğine başlayan Öztürk, kısa sürede dikkat çeken haberlere imza attı. “Kobani’den Kaçan Suriyeli Besma’nın Hikâyesi” (2014), “Türkiye’de Romatolog Yok” (2014) ve “Üniversite Hastanelerinde Hasta Yakınlarından İstenen Medikal Malzeme” (2015) gibi önemli konuları ele aldı. Özellikle, Suriyelilerin Türkiye’ye kaçak yollarla göç etme serüvenini anlattığı "Sığınamayanlar" belgeseli (2015) büyük ilgi gördü ve bu belgesel ile “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” ödüllerine layık görüldü.

Fulya Öztürk, 2018 yılında Çorlu tren kazasıyla ilgili yaptığı canlı yayınlarla, İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile birlikte Etiyopya ve Somali gibi Afrika’nın yoksul ülkelerine giderek Türkiye’den giden yardımları görüntüledi. Afrika ve Arakan’dan yaptığı haberlerle 2018 yılında HEMPA Çocuk Hakları Derneği’nin düzenlediği Çocuk Hakları Zirvesi’nde “En Duyarlı Muhabir” ödülünü kazandı. 2020’de Dağlık Karabağ Savaşı’nı takip eden Öztürk, burada yaşadıklarını bir mini-belgeselle anlattı ve bu deneyim Azerbaycan’da "Fulya: Gözyaşının Zafere Dönüş Hikâyesi" adıyla belgesele konu oldu.

12 Temmuz 2021 tarihinde FOX kanalına geçen Öztürk, "Fulya ile Umudun Olsun" adlı programı sundu. Bu program, kayıp insanların bulunması, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve aile içi sorunlarla ilgili yayınlar yaparak "En İyi Gündüz Kuşağı" ve "En İyi Realite Programı" dallarında televizyon ödülleri kazandı. Program, 10 Haziran 2022’de sona erdi.

2022 yılında yeniden CNN Türk’e dönen Fulya Öztürk, saha muhabirliği yapmaya ve CNN Türk Haber Merkezi’nin Özel Haberler Şefi olarak görev almaya başladı. Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Rusya’ya giderek Moskova izlenimlerini aktardı ve izleyicilere olayların iç yüzünü anlattı.

Fulya Öztürk, cesur muhabirlik anlayışı ve özverili çalışmalarıyla Türkiye’de gazetecilik alanında önemli bir yer edindi. Hem sahadaki zorlu koşullarda hem de stüdyo programlarında gösterdiği başarılarla, izleyicilerin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Önceki Haber Müge Anlı Kimdir?
Sonraki Haber Sanem Babi Kimdir?
Benzer Haberler

Seda Başbuğ Kimdir?

Kaya Çilingiroğlu Kimdir?

Arda Anarat Kimdir?

Kayra Zabcı Kimdir?