Güneri Civaoğlu Kimdir?

Güneri Civaoğlu Kimdir?

Güneri Civaoğlu, tam adıyla Nadir Güneri Civaoğlu, 30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara'da doğdu. Türk basınının duayen isimlerinden biri olan Civaoğlu, aynı zamanda avukat, haber ve televizyon sunucusu olarak da tanındı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam ederken gazetecilik kariyerine başladı. İlk olarak Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptı. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Daha sonra Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi eğitimi aldı.

Civaoğlu'nun kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulundu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi ve Güneş gazetesinin ortakları arasında yer aldı, uzun süre bu gazetenin genel yayın yönetmenliğini yürüttü. 1986 ile 1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, aynı dönemde Show TV’de yöneticilik görevinde bulundu. 1996'dan itibaren Milliyet gazetesinde başyazarlık yaptı ve bu görevi uzun yıllar boyunca sürdürdü.

Televizyon dünyasında da aktif olan Civaoğlu, Kanal D ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı ve aynı kanalda "Durum" adlı televizyon programını sundu. En çok ses getiren programlarından biri ise "Şeffaf Oda" oldu, bu program farklı kanallarda uzun yıllar yayınlandı.

Güneri Civaoğlu, İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olmasının yanı sıra, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik dersleri de verdi. Ablası Sevgi Uluğbay, Orgeneral Ragıp Uluğbay ile evliydi.

Civaoğlu’nun basın hayatında çalıştığı gazeteler arasında 1975-1982 yılları arasında Tercüman, 1982-1986 yılları arasında Güneş, 1986-1996 yılları arasında Sabah ve 1996'dan itibaren Milliyet yer aldı. Televizyon dünyasında ise Show TV, ATV, Kanal D, FOX TV, TV8 ve CNN Türk kanallarında görev aldı.

Civaoğlu, 2023 yılında geçirdiği bir kaza sonrasında beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. 85 yaşında, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gazetecilik kariyerinde pek çok başarıya imza atan Civaoğlu, Türk basınında derin izler bırakarak anılmaya devam edecek.

Önceki Haber Ebru Baki Kimdir?
Benzer Haberler

Ebru Baki Kimdir?

Umut Evirgen Kimdir?

Can Ataklı Kimdir?

Buğra Kavuncu Kimdir?