Hasan Arat Kimdir?

Hasan Arat Kimdir?

Hasan Arat, 1959 yılında Adana'da doğdu. İlköğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdi. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde devam etti ve buradan mezun oldu.

Spor Kariyeri

Genç yaşta spora olan ilgisiyle dikkat çeken Hasan Arat, profesyonel basketbol kariyerine Adana Demirspor'da başladı. 1977 yılında Beşiktaş’a transfer oldu ve burada beş yıl boyunca forma giydi. Basketbol kariyerinde gösterdiği başarılar, ona spor dünyasında önemli bir yer kazandırdı.

İş Hayatı ve Ödüller

Spor kariyerinin ardından iş dünyasına adım atan Hasan Arat, 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından "Yılın İşadamı" ödülüne sahip oldu. İş dünyasındaki başarısı ve girişimcilik ruhu, onu önemli bir iş insanı olarak ön plana çıkardı.

Spor Yöneticiliği

Hasan Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Kulübü’nde Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevinde bulundu. İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na aday olması sürecini yöneterek, şehrin finale kalmasında büyük bir rol oynadı. Bu süreçteki başarısıyla uluslararası tanınırlık kazandı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Finans ve Pazarlama Komisyonu Üyesi gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, 2020 Olimpiyat İhale Prosedürü Çalışma Grubu'nun dokuz üyesinden biri olarak görev yaptı.

Uluslararası Görevler ve Başarılar

Temmuz 2019'da, Polonya'nın Malopolska bölgesinde ve Krakow'da düzenlenen 2023 Avrupa Oyunları için EOC tarafından Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak seçildi. 2023 Avrupa Oyunları'nın başarıyla tamamlanması dolayısıyla fahri vatandaşlık unvanı aldı. Kasım 2019'da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu'na kabul edilen Hasan Arat, burada İcra Kurulu Risk Komitesi Başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor.

İş Dünyasındaki Rolleri

Hasan Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest'in ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır. Ayrıca, Londra ve İstanbul merkezli bağımsız bir kurumsal finansman ve birleşme & satın alma danışmanlık firması olan Dome Group'un kurucusu ve ortağıdır. Türkiye ve dünya lüks moda dünyasının önemli kuruluşlarından Beymen Group'un ise yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kişisel Hayat

Hasan Arat, evli ve iki çocuk babası. İş dünyasında ve spor yöneticiliğinde gösterdiği başarının yanı sıra, ailesine olan bağlılığı ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de tanınıyor.

Önceki Haber Arda Turan Kimdir?
Benzer Haberler

Arda Turan Kimdir?

Melissa Vargas Kimdir?

Ebrar Karakurt Kimdir?