Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir?

Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir?

1982 yılında Brüksel’de doğan Mahinur Özdemir Göktaş, eğitim hayatını Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. Hem lisans hem de yüksek lisans eğitimini bu prestijli üniversitede bitirdi. Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe bilen Göktaş, çok dilli ve kültürlü bir ortamda büyüdü.

Siyasi Kariyerinin Başlangıcı

Mahinur Özdemir Göktaş’ın siyasi kariyeri 2005 yılında başladı. CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak ilk görevini üstlendi. 2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi ve bu görevde başarılı çalışmalara imza attı. 2009 yılında Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu’na girerek tarih yazdı.

Brüksel Parlamentosu’ndaki Çalışmaları

2009-2019 yılları arasında Brüksel Parlamentosu’nda görev yapan Göktaş, Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Bu süre zarfında, kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitliği konularında yoğun çalışmalar yürüttü. Ayrıca, ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede aktif rol oynadı.

Bağımsız Milletvekilliği ve Diğer Çalışmaları

2015 yılında, Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilen Göktaş, kariyerine bağımsız milletvekili olarak devam etti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye Demokrasi Platformu’nun ilk inceleme seyahatini Brüksel’de organize etti. Avrupa'da Müslüman kadınların görünürlüğünü artırmayı amaçlayan "Unutulmuş Kadınlar Projesi"nde de iki yıl boyunca önemli katkılar sağladı.

Uluslararası Tanınırlık ve Ödüller

Mahinur Özdemir Göktaş, Ürdün Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi tarafından her yıl açıklanan ve dünyanın en etkili Müslümanlarının belirlendiği "The Muslim 500" listesinde üç yıl üst üste yer aldı. 2009 yılında New Arabic Woman Forum tarafından "Öncü ve Örnek Kadın Ödülü"ne layık görüldü. 2019 yılında ise Belçika’nın en etkili 100 kadınından biri olarak gösterildi ve Kral Leopold Devlet Nişanı ile onurlandırıldı.

Büyükelçilik ve Bakanlık Görevleri

2019 yılından itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanarak, Türkiye’nin Kuzey Afrika’daki ilk kadın büyükelçisi unvanını aldı. 4 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak yer aldı.

Kişisel Hayat

Evli ve iki çocuk annesi olan Mahinur Özdemir Göktaş, başarılı kariyerinin yanı sıra aile hayatında da örnek bir figür. Çok yönlü dil bilgisi ve geniş uluslararası tecrübesi ile Türkiye’yi ve değerlerini dünya çapında temsil etmeye devam ediyor.

Önceki Haber Metin Güneş Kimdir?
Sonraki Haber İbrahim Kalın Kimdir?
Benzer Haberler

Fahrettin Koca Kimdir?

Birol Aydın Kimdir?

Mahmut Arıkan Kimdir?

Osman Gökçek Kimdir?