Mithat Cansız Kimdir?

Mithat Cansız Kimdir?

Kariyer ve Başarılarıyla Dolu Bir Yaşam : 2018 yılında Enerji Bakan Yardımcılığı görevine aranan Mithat Cansız yaptığı başarılı çalışmalar ve yürüttüğü görevler ile kendinden söz ettiren bürokratların başında geliyor. Peki Mithat Cansız Kimdir? ve Kariyeri nasıldır merak edenler için bir biyografi derledik.

Eğitim ve Erken Kariyer

Mithat Cansız, 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden çift anadal programıyla Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme bölümlerinden mezun olmuştur. Lisans üstü eğitimini, 2003 yılında Münih Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme (MBA) bölümünde tamamlayarak akademik kariyerine önemli bir katkıda bulunmuştur.

Profesyonel Kariyer

2001-2003 yılları arasında Siemens AG'nin Finansal Kontrol Bölümünde Finansal Kontrol Uzmanı olarak görev yapan Cansız, burada edindiği tecrübelerle kariyerine sağlam bir temel atmıştır. Ardından, 2004-2007 yılları arasında Türkiye'de faaliyet gösteren bir Türk-Alman ortaklığı alt yapı firmasında İş Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürü olarak çalışmıştır. Bu dönemde uluslararası iş ilişkileri ve projeler konusunda önemli deneyimler kazanmıştır.

Yatırım ve Enerji Sektöründeki Rolü

2007-2010 yılları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bünyesinde Baş Proje Direktörü olarak çalışan Mithat Cansız, özellikle enerji projeleri ve Kamu-Özel İşbirliği (PPP) projelerinin değerlendirilmesi ve analiz edilmesinde önemli rol oynamıştır. Bu projelerin yerli ve uluslararası yatırımcılara sunulması ve gerekli kurumlarla işbirliğinin sağlanması noktasında büyük katkılarda bulunmuştur.

Yönetim Pozisyonları

Mithat Cansız, 25 Şubat 2010'da Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yönetim Kurulu Üyeliğine, 17 Mart 2010'da TPIC Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmıştır. 2016 yılına kadar bu görevleri başarıyla yürütmüştür. 20 Ocak 2016 itibariyle TP Petrol Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve halen Turkish Energy Company (TEC) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Uluslararası Temsil

Uluslararası arenada da aktif olarak yer alan Cansız, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde Türkiye-Brezilya İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye-Kolombiya İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Irak İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Enerji Bakanlığı Görevleri

22 Aralık 2016 tarihinde Enerji Bakanlığı Müşavirliği görevine getirilen Mithat Cansız, 02 Ocak 2017 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. 4 Temmuz 2017 itibariyle Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenmiştir. 23 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Dil Becerileri ve Kişisel Hayat

İleri derecede İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Arapça bilen Mithat Cansız, evli ve bir çocuk babasıdır. Geniş bir dil bilgisi ve uluslararası deneyime sahip olan Cansız, Türkiye'nin enerji ve altyapı sektörlerinde önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

Mithat Cansız, enerji sektöründeki geniş deneyimi, uluslararası iş dünyasındaki aktif rolü ve akademik başarılarıyla tanınan önemli bir isimdir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki görevleriyle Türkiye'nin enerji politikalarının şekillendirilmesinde kilit bir rol oynamaktadır.

Önceki Haber Mehmet Şimşek Kimdir
Benzer Haberler

Mehmet Şimşek Kimdir

Gaffar Okkan Kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk Kimdir?