Sera Kadıgil Kimdir?

Sera Kadıgil Kimdir?

29 Kasım 1984'te İstanbul'da doğan Saliha Sera Kadıgil, eğitim hayatına Vefa Lisesi'nde başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Hukuk kariyerine adım atmak için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Kadıgil, 2007 yılında mezuniyetini tamamladı. Hukuk alanındaki derinlemesine bilgisiyle yetinmeyen Kadıgil, aynı üniversitede özel hukuk üzerine yüksek lisans yaptı ve 2010 yılında bu süreci başarıyla tamamladı. Yüksek lisans tezini sinema eserleri üzerine Londra Queen Mary Üniversitesi'nde yaptığı araştırmalarla zenginleştirerek hazırladı. Şu anda İstanbul Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam ediyor.

Mesleki Kariyer

Mezuniyetinin ardından serbest avukatlık yapmaya başlayan Kadıgil, İstanbul Barosu'na bağlı olarak kültür sanat hukuku alanında uzmanlaştı. Birçok tiyatro ve sanat örgütü ile Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası gibi emek örgütlerinin kuruluşlarından itibaren hukuki danışmanlığını üstlendi. Ayrıca, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi olarak da görev aldı.

Siyasi Kariyer

Saliha Sera Kadıgil’in siyasi kariyeri, 20112012 yılları arasında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. 2014'ten itibaren üç dönem parti meclisi üyeliği yaptı. 27. Dönemde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçilen Kadıgil, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olarak görev aldı. 25 Haziran 2021'de CHP'den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı ve burada parti sözcüsü ve Yasama Büro sekreteri olarak görev yapmaya başladı.

2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Kadıgil'in protestosu büyük yankı uyandırdı. Hoparlör ile "Yalan" ve "Palavra palavra" şarkılarını çalarak Fuat Oktay'ı protesto etti ve bu eylem sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kınama cezası aldı. Kadıgil, TBMM iç tüzüğü gereğince savunma hakkını kullanarak bu süreçte TİP adına Erkan Baş’ın söz almasını sağladı. 2023 Türkiye Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi listesinden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek parlamentoya girdi.

Kişisel Yaşam

İleri düzeyde İngilizce bilen Kadıgil, Tolga Sütlü ile evlidir. Mücadeleci ruhu ve kararlı duruşuyla tanınan Saliha Sera Kadıgil, hem avukatlık hem de siyasi kariyerinde toplumsal adalet ve eşitlik için çalışmalarına devam ediyor.

Önceki Haber Kemal Memişoğlu Kimdir?
Sonraki Haber MESUD PEZEŞKİYAN KİMDİR?
Benzer Haberler

MESUD PEZEŞKİYAN KİMDİR?

Kemal Memişoğlu Kimdir?

Murat Kurum Kimdir?

Fahrettin Koca Kimdir?