Umut Evirgen Kimdir?

Umut Evirgen Kimdir?

Umut Evirgen, Türk sinema dünyasında önemli bir yer edinmiş yönetmen, senarist, yapımcı ve işletmeci olarak tanınıyor. 26 Şubat 1990 tarihinde İstanbul'da doğan Evirgen, sinema tutkusuyla tanışmadan önce eğitim hayatında farklı bir yol izleyerek işletme alanında uzmanlaştı. Lisans eğitimini Amerika'da, New York'taki Berkeley College’de İşletme bölümünde tamamlayan Evirgen, daha sonra Türkiye'ye dönerek sinema alanında kendini geliştirmeye karar vedi.

Bu tutku onu İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema üzerine yüksek lisans yapmaya yönlendirdi ve Türk sinemasına nitelikli eserler kazandırmasına vesile oldu. Yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı dikkat çeken yapımlardan bazıları şunlar: Ben Bir Denizim (2016), denizci bir karakterin hayatını işlerken; Kimya (2017), bir kimya öğrencisinin hayatını mercek altına alır. Annesinin Kuzusu (2018), bir annenin oğluna olan bağlılığını anlatırken, İyi Yemek Öldürür (2019) ise aşçılık mesleği ile aşkın kesiştiği bir hikâyeyi ele alır.

Umut Evirgen’in başarılarında ailesinin de önemli bir etkisi bulunmaktadır. Babası Kemal Evirgen, İstanbul’un en köklü restoranlarından biri olan ve 1960 yılından beri hizmet veren Set Kebap'ın sahibi. Bu aile geleneği, Evirgen’in iş dünyasındaki başarısını anlamlandıran bir köken.

Henüz 33 yaşında olan Umut Evirgen, yönetmenliğin yanı sıra sanat ve işletmeciliği bir araya getirerek çok yönlü bir kariyer inşa etmiş, Türk sinemasına önemli katkılarda bulundu. Oyuncu eşi Alina Boz ile mutlu bir evlilik sürdürüyor.

Önceki Haber Can Ataklı Kimdir?
Benzer Haberler

Can Ataklı Kimdir?

Buğra Kavuncu Kimdir?

Buket Aydın Kimdir?