Vedat Işıkhan Kimdir?

Vedat Işıkhan Kimdir?

Vedat Işıkhan, 20 Ocak 1966 tarihinde Mardin'de doğdu. Eğitim hayatına İzmir'de başlamış ve burada çeşitli okullarda öğrenim gördü. İlkokulu 1971-1976 yılları arasında İzmir Vali Kazım Paşa İlkokulu'nda, ortaokulu ise 1976-1979 yılları arasında İzmir Şehit Fethi Bey Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini ise 1979-1982 yılları arasında İzmir Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi'nde tamamlayarak mezun oldu.

Akademik Kariyer ve Eğitim

Vedat Işıkhan, 1986-1990 yılları arasında Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde yükseköğrenimini tamamlamış ve 1990-1993 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda bilim uzmanlığı yaptı. Bu süre zarfında "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" başlıklı tezini tamamladı.

1993-1998 yılları arasında yine Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda doktora çalışmalarını yürütmüş ve "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" konulu tezi ile doktor unvanını aldı. 2003 yılında YÖK tarafından doçentlik unvanını kazanan Işıkhan, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda doçent kadrosuna atandı. 2009 yılında ise profesörlük unvanını alarak Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda profesör olarak görev yapmaya başladı.

Yöneticilik ve İdari Görevler

Vedat Işıkhan, akademik kariyerinin yanı sıra çeşitli idari görevlerde de bulundu. 2007-2011 yılları arasında Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, 2009-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 2011-2014 yılları arasında aynı bölümde bölüm başkanlığı yaptı. Ayrıca, 2011-2014 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriter Belirleme Komisyon Üyeliği görevini üstlendi.

Profesyonel Katkılar ve Uzmanlık Alanları

Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Aile Sosyal Destek Hizmetleri Programı (ASDEP) Genel Koordinatörlüğü görevini 2012 yılında yürüttü. Ayrıca, 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliğine ve 17 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliğine atandı.

Uzmanlık alanları arasında çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politika, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer aldı.

Yabancı Dil Bilgisi ve Üyelikler

Vedat Işıkhan, İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerini biliyor. Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu Üyesi ve Palyatif Bakım Alt Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Bakanlık Görevi

Vedat Işıkhan, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmaktı. Bu görevi sırasında işçi haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi gibi konulara odaklanıyor.

Vedat Işıkhan'ın zengin akademik geçmişi, uluslararası deneyimleri ve çeşitli idari görevlerdeki başarıları, onu Türkiye'nin önde gelen sosyal politika ve çalışma hayatı uzmanlarından biri yapıyor.

Önceki Haber İbrahim Kalın Kimdir?
Sonraki Haber Osman Gökçek Kimdir?
Benzer Haberler

Fahrettin Koca Kimdir?

Birol Aydın Kimdir?

Mahmut Arıkan Kimdir?

Osman Gökçek Kimdir?