Barış Arduç Kimdir?

Barış Arduç Kimdir?

Barış Arduç, 9 Ekim 1987 tarihinde İsviçre'nin Scherzingen şehrinde doğmuş, Türk dizi ve sinema oyuncusu. Emlakçılık yapan Gülay ve Erol Arduç çiftinin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen Arduç, baba tarafından aslen Arnavut kökenli. Ailesiyle birlikte 8 yaşında Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilk ve orta öğrenimini Sakarya, Gölcük ve Bolu'da tamamladı. Gölcük'te yaşanan 17 Ağustos 1999 depremi sonrası ailesiyle birlikte Bolu'ya taşınmak zorunda kaldı. Ortaokul ve lise eğitimini Bolu'da tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmış ve lise eğitimini burada bitirdi.

Barış Arduç, lise mezuniyetinin ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisi'ne girdi, ancak ilk yılında okula adapte olamayarak İstanbul'a geri döndü. Sporla aktif olarak ilgilenen Arduç, yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol ve hentbol gibi birçok spor dalında faaliyet göstermiş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile'de 8 yıl boyunca cankurtaranlık yaptı.

Oyunculuk kariyerine adım atması, tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışması sayesinde oldu. Algan'ın yönlendirmesiyle Ekol Drama'da oyunculuk eğitimi alan Arduç, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitimini tamamlayarak profesyonel oyunculuğa başladı.

Kariyeri

Barış Arduç, kariyerine 2011 yılında "Küçük Hanımefendi", "Dinle Sevgili" ve "Pis Yedili" gibi dizilerde yardımcı roller alarak başladı. 2012 yılında "Benim İçin Üzülme" adlı dizide Ahmet Avcıoğlu karakterini canlandırarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Daha sonra 2013-2014 yılları arasında "Bugünün Saraylısı" dizisinde Selim Bayraktar rolüyle geniş bir kitleye ulaştı.

Barış Arduç'un büyük çıkışı ise 2015 yılında Star TV'de yayımlanan ve ona bugünkü popülerliğini kazandıran "Kiralık Aşk" dizisiyle oldu. Bu dizide canlandırdığı Ömer İplikçi karakteri, Arduç'a Türkiye ve Orta Doğu'da büyük bir hayran kitlesi kazandırdı ve birçok ödülün sahibi olmasını sağladı. "Kiralık Aşk" dizisi, ekranlarda büyük bir başarı elde etmiş ve sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

2019 yılında Bahadır İnce'nin yönettiği "Kuzgun" dizisinde başrol oynayan Arduç, intikam peşindeki bir adamın hikayesini canlandırdı. 2020 yılında ise "Çukur" dizisine katılarak Arık Böke Erdenet karakterini canlandırdı. 2021 yılında Netflix'te yayınlanan "Kulüp" dizisinde İsmet Denizer karakterine hayat verdi. 2021-2023 yılları arasında ise TRT 1'de yayınlanan "Alparslan: Büyük Selçuklu" dizisinde Sultan Alp Arslan rolüyle başrolde yer aldı.

Hayırseverlik

Barış Arduç, oyunculuğunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyor. Kansersiz Yaşam Derneği ve Haçiko gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek verdi. 2015 yılında Kansersiz Yaşam Derneği'nin düzenlediği "Sporcu Melekler Projesi" kapsamında İstanbul Haliç'te düzenlenen etkinlikte yer aldı, 2016 yılında ise derneğin "İyi Niyet Elçisi" olarak birçok projede aktif rol aldı.

Filmografi

Televizyon:

- Küçük Hanımefendi (2011) - Cenk

- Dinle Sevgili (2011) - Hakan

- Pis Yedili (2011) - Sinan

- Benim İçin Üzülme (2012) - Ahmet Avcıoğlu

- Bugünün Saraylısı (2013-2014) - Selim Bayraktar

- Racon: Ailem İçin (2015) - Tekin Atan

- Kiralık Aşk (2015-2017) - Ömer İplikçi

- Kuzgun (2019) - Kuzgun Cebeci/Adıvar

- Çukur (2020) - Arık Böke Erdenet

- Alparslan: Büyük Selçuklu (2021-2023) - Alp Arslan

İnternet:

- Kulüp (2021-2023) - İsmet Denize

Sinema:

- Sadece Sen (2014) - Emin

- Deliha (2014) - Cemil

- Mutluluk Zamanı (2017) - Mert

Ödülleri ve Adaylıkları

Barış Arduç, "Kiralık Aşk" dizisiyle birçok ödül kazanmıştır. Bu ödüller arasında KKTC Cypaparazzi En İyiler Ödülleri, Kristal Fare Ödülleri, Pantene Altın Kelebek Ödülleri ve Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları Ödülleri gibi prestijli ödüller bulunmaktadır.

Barış Arduç, hem yetenekli bir oyuncu hem de sosyal sorumluluk projelerine duyarlı bir sanatçı olarak Türkiye'de ve dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip. Oyunculuk kariyerine başarılı projelerle devam eden Arduç, Türk televizyon ve sinema dünyasının en sevilen isimlerinden biri oldu. Kendisi gibi çok önemli bir oyuncu olan Gupse Özay’la mutlu bir evlilikleri var ve bu evliliklerinde bir kız çocukları var.

Önceki Haber Ayça Çağla Altunkaya Kimdir?
Sonraki Haber Gupse Özay Kimdir?
Benzer Haberler

Seyhan Soylu Kimdir?

Cenk Torun Kimdir?

Mete Gök Kimdir?

Buse Plan Kimdir?