Gupse Özay Kimdir?

Gupse Özay Kimdir?

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir'de doğmuş, Çerkes kökenli Türk oyuncu, senarist ve yönetmen. Adı Çerkesçe'de "canımın içi" anlamına gelen Özay, Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında dostlarıyla birlikte çektikleri ‘Yaman Yaşamışım’ adlı belgeselle ödül kazanan Özay, bu başarısının ardından TRT'den yapım şirketlerine, magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine katkı sağlayacak pek çok alanda çalıştı.

Dört yıl boyunca reklam yazarlığı yaptıktan sonra dizi sektörüne adım atan Özay, birkaç dizi denemesinin ardından arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği psikolog skeçleri sayesinde ‘Yalan Dünya’ dizisinde rol alma fırsatı buldu. Bu diziyle birlikte geniş bir kitle tarafından tanınan oyuncu, ‘Yalan Dünya'daki başarısıyla Dacia reklamlarında da rol aldı.

Gupse Özay, 2014 yılında senaryosunu yazdığı ve Hakan Algül'ün yönetmenliğini üstlendiği ilk sinema filmi ‘Deliha’ ile izleyici karşısına çıktı. Zeliha karakteriyle büyük beğeni toplayan Özay, 2016 yılında ‘Küçük Esnaf’ filminde Burcu karakteriyle başrol oynamış, aynı yıl vizyona giren ‘Görümce’ filminde hem senarist hem de başrol oyuncusu olarak yer aldı. 2018'de ise hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini üstlendiği ‘Deliha 2’ filmi ile sinema kariyerindeki başarılarını pekiştirdi.

2020 yılında senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı ‘Eltilerin Savaşı’ filmi vizyona girmiş, büyük ilgi gördü. Aynı yıl, UN Woman Turkey'nin sözcüsü olarak görev yapmaya başlayan Özay, bu sorumluluğunu 2022 yılına kadar sürdürdü.

Özel Hayatı

Özel hayatında da başarılı bir çizgi çizen Gupse Özay, 2014 yılında ‘Deliha’ filminde tanıştığı oyuncu Barış Arduç ile altı yıllık bir ilişkinin ardından 29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir'in Çeşme ilçesinde evlendi. Çiftin, 9 Eylül 2022 tarihinde "Jan Asya" adını verdikleri bir kızları dünyaya geldi.

Kariyeri boyunca pek çok projede yer alan ve birçok ödül kazanan Gupse Özay, Türkiye Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Kadın Sinema Oyuncusu, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Komedi) gibi ödüllerle başarısını taçlandırdı.

Reklam dünyasında da etkili bir isim olan Özay, Turkcell, Dacia, Buka Mobilya, Peyman, Garanti BBVA Bonus gibi markaların reklam kampanyalarında yer aldı. Bebem Natural markasının güncel yüzü olarak kariyerine devam eden Gupse Özay, sanatı ve kişiliğiyle Türk sinema ve televizyon dünyasında önemli bir yer edindi.

Önceki Haber Barış Arduç Kimdir?
Sonraki Haber Barış Kılıç Kimdir?
Benzer Haberler

Seyhan Soylu Kimdir?

Cenk Torun Kimdir?

Mete Gök Kimdir?

Buse Plan Kimdir?