Buğra Kavuncu Kimdir?

Buğra Kavuncu Kimdir?

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu (1 Aralık 1973, Ankara), Türk siyasetçi ve iş adamı. 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçilmiş, ardından İYİ Parti Teşkilat İşleri Başkanı olarak görevlendirildi. 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Yaşamı ve Kariyeri

Satuk Buğra Kavuncu, eğitim hayatına Edmenton İlkokulunda başlamış, ardından Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi’ni tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı.1997 yılında USTA LLP’yi kurarak Orta Asya’da önemli yatırımlara imza atmış, 2008 yılında şirketini satarak BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü olarak kurumsal dünyaya adım attı. Kariyerinde pek çok üst düzey görevde bulunan Kavuncu, 2016-2018 yılları arasında BASF Türk Kimya CEO’su olarak görev yaptı. 

İleri derecede Rusça, İngilizce ve Kazakça bilen Kavuncu, siyasi kariyerine 2018 yılında İYİ Parti’de başlamış ve kısa sürede İstanbul İl Başkanlığı’na atandı. 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışarak ittifakın başarısına katkı sağladı. 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilemedi. Kavuncu, iş dünyasında ve siyasetteki başarısının yanı sıra İZODER ve TÜSİAD gibi kuruluşlarda da gönüllü çalışmalar yürüttü. Hülya Kavuncu ile evli olan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, 3 çocuk babası ve Enver Altaylı’nın yeğeni, Orhan Kavuncu’nun oğlu.

Önceki Haber Buket Aydın Kimdir?
Sonraki Haber Can Ataklı Kimdir?
Benzer Haberler

Can Ataklı Kimdir?

Buket Aydın Kimdir?

Bekir Develi Kimdir?