Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli savunma sanayisine yön veren önemli bir isim. 1979 yılında İstanbul-Sarıyer'de doğan Bayraktar, eğitimine Robert Kolej'i bitirerek başladı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti, bu süreçte University of Pennsylvania'nın GRASP laboratuvarında staj yaptı.
Bayraktar'ın kariyeri, İHA'lar (İnsansız Hava Araçları) üzerine yoğunlaştı. MIT ve Georgia Institute of Technology'de yüksek lisans ve doktora çalışmaları sırasında İHA teknolojileri üzerine araştırmalar yaptı. 2007 yılında Türkiye'ye dönerek Baykar bünyesinde Teknoloji Liderliği görevini üstlenmiş ve sonrasında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Bayraktar'ın liderliğindeki ekipler, Türkiye'nin ilk milli ve özgün İHA'ları olan Bayraktar MİNİ ve Bayraktar TB2'yi geliştirdiler. Bu sistemler, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve dünya çapında birçok ülke tarafından tercih edilen sistemler haline geldi.
Savunma sanayisi dışında da aktif olan Bayraktar, CEZERİ gibi teknoloji girişimleriyle dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin COVID-19 salgınıyla mücadelesine liderlik etmiş ve yerli solunum cihazı üretimine önemli katkılarda bulundu.
Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın kurucusu olarak gençlerin teknoloji geliştirme süreçlerine katılımını teşvik ediyor. Ayrıca, ülkenin milli teknoloji hamlesi vizyonunu gerçekleştirmek için T3 Vakfı'nda çalışıyor.
2016 yılında Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile evlenen Bayraktar bir çocuk babasıdır. İyi bir mühendis olmasının yanında iyi bir aile babasıdır. Selçuk Bayraktar'ın başarıları ve katkıları, Türk savunma sanayisinin yanı sıra uluslararası alanda da takdirle karşılandı. Birçok ödül ve teşekkür belgesiyle onurlandırılan Bayraktar, Türkiye'nin gurur duyduğu önemli bir teknoloji lideri olarak hala görevinin başında ülkesini sonsuz hizmetleriyle kalkındırmaya devam ediyor.